Hem

När universitetslektor och docent Tuuli Forsgren i mars 2012 avled hade hon bakom sig en framgångsrik karriär som universitetslärare och forskare, men också som översättare. Även hennes engagemang i Johan Nordlander-sällskapet var stort, och under ett decennium var hon Sällskapets uppskattade redaktör.

Av de minnesgåvor som skänktes i samband med hennes bortgång lades grunden för en minnesfond som Johan Nordlander-sällskapet inrättat. Från denna fond utlyses återkommande medel och både stipendier och priser kan utdelas. Hittills har utdelning skett i form av ett pris om 5 000 kronor.

Fonden utdelar medel till i första hand studenter på avancerad nivå som arbetar med finska, meänkieli eller samiska utifrån olika perspektiv och från skilda disciplinutgångspunkter. Företrädesvis kan studenter vid norrländska lärosäten komma ifråga och i andra hand även studenter på påbyggnadsnivå och på högre nivåer (doktorand-, licentiandnivå). Medel kan dessutom utgå till lokalforskare som arbetar inom nämnda områden.

Prioritet skall generellt ges till studier som påtagligt fördjupar eller breddar ett forskningsområde.

 

2 kommentarer på “Hem

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s